Klubben - HistoriaVälkommen till SWC- Sundsvall Whisky Club!
Sundsvall Whisky Club bildades 1991 och är såvitt vi vet Sveriges äldsta whiskyklubb. Vi har sedan klubbens bildande haft möte varje månad, förutom i juli då ett årligt återkommande m�sterskap i krocket går av stapeln.

Klubben har för närvarande 30 medlemmar och där går gränsen enligt nuvarande stadgar. På årsmötet 2011 så togs det historiska beslutat att även kvinnor är välkomna att ansöka om medlemskap. Detta har resulterat i tre snabba anmälnmingar till väntelistan! För att bli medlem skall du ha ett genuint whiskyintresse. Ett ytterligare krav för att få vara med är dessutom att du skall rekommenderas av någon medlem i klubben. Känner du någon i klubben kan du bli nästa namn på den aldrig sinande väntelistan! Kontaktinformation finns här på hemsidan.

Första helgfria måndagen i varje månad träffas vi och provar vanligen tre sorter. Vi har provat whisky från snart sagt världens alla hörn, exempel på länder och sorter är; Skottland, Irland USA och Kanada (förstås), men även Japan, Spanien, Turkiet (Ankara) och Bulgarien (Savoy Club). Jo de gör whisky i de sistnämnda länderna med! Omdömena har dock varit mycket skiftande för dessa sorter från våra medlemmar.

Eftersom vi haft en hel del möten under åren så kommer några sorter naturligtvis tillbaka. Vi provar då dessa i någon ny kombination. Hur provningen ser ut är upp till varje föredragshållare. Vi har olika teman, blinda och öppna provningar och ibland externa föredragshållare.

Medlemmarna turas om att hålla provningar, ofta i par och variationen blir naturligtvis oändlig.

Vi har vanligen årsmöte i anslutning till mars månads provning. En tradition som fyller tio år 2011 är "Fhisky-resan" som anordnas någon gång under sommaren. Du anar kanske att det handlar om Fiske och Whisky i kombination... På hösten så har vi en golftävling: Sundsvall Whisky Open (länk). Lagom innan jul så har vi ibland en julfest, även den med våra respektive.

Känner du alltså någon i klubben och har ett genuint intresse av whisky så tveka inte att kontakta din vän för att komma med på vår kölista! Du som hittills inte känner någon av oss får hålla tillgodo med våra sidor på Internet!

Ha en trevlig tur i whiskyns tecken och tack för att du tittade in!

Senaste forumposterna

No posts yet